Nieuwbouw 18 appartementen in nieuwe leefomgeving Steenwijk-West van start

Op naar een nieuwe woonbuurt waar het fijn, duurzaam en gezond wonen is

Onlangs is ontwikkelende bouwer Trebbe in opdracht van woningcorporatie Woonconcept gestart met de bouw van 18 appartementen in Steenwijk-West. De appartementen maken onderdeel uit van een groter project, met in totaal 78 nieuwe woningen in een natuurinclusieve omgeving. Deze nieuwe buurt wordt gerealiseerd vanuit Bouwstroom Noord, een unieke samenwerkingsvorm.

Een plek voor iedereen

Aan de Jan Steenstraat Admiraal de Ruyterstraat en de Vondelstraat in Steenwijk-West komt een nieuwe buurt met een plek voor iedereen. Hier komen 52 eengezinswoningen voor (kleine) gezinnen en starters, acht levensloopbestendige woningen voor ouderen en nu dus ook 18 appartementen voor jongeren. Windy ter Horst, manager vastgoed bij Woonconcept: ”Van start met het eerste appartement dat Woonconcept en Trebbe binnen de Bouwstroom realiseren. Fijn om in deze gevarieerde buurt ook woningen te bouwen die bedoeld zijn voor jongeren, met een passende huurprijs. De bouw van dit project gaat voortvarend daar zijn we blij mee, omdat we dan zo snel mogelijk bewoners blij kunnen maken met de sleutel van hun nieuwe thuis.”

DAAD architecten heeft een gevarieerd ontwerp gemaakt voor de woningen en de appartementen. De appartementen worden gebouwd in het hart van de nieuwe buurt en krijgen een stoere uitstraling door een robuuste metselwerkarchitectuur. De entree van het appartementencomplex wordt bekleed met houten gevelelementen. Een deel van de woningen krijgt ook houten gevelelementen, zo ontstaat er een mooie samenhang. Om tot een gevarieerd gevelbeeld in de wijk te komen verspringen andere woningen in het dak.

Een duurzame leefomgeving

Natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit zijn belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe buurt. Zo komt er een wadi om het water op te vangen bij een flinke regenbui. De woningen krijgen allemaal een groene erfafscheiding, een voortuin of een ‘Delftse Stoep’, zo is er volop groen in de wijk. Ook worden er op verschillende plekken in de buurt nestkasten geplaatst.

Snel bouwen aan een nieuwe buurt

Eind vorig jaar is gestart met de bouw van de 60 woningen. Twee maanden later werd het hoogste punt van de woningen al gevierd. Binnenkort, een klein half jaar na de start bouw worden de eerste woningen al opgeleverd. Met het leggen van de funderingsbalken gaat de bouw van het sluitstuk van de nieuwe buurt – het appartementencomplex – ook in volle vaart door. Naar verwachting wordt het hoogste punt van dit gebouw na de zomervakantie bereikt. Als alles volgens planning verloopt, dan levert Trebbe het laatste appartement in het eerste kwartaal van 2025 op.

Samenwerking de sleutel tot succes

Woonconcept en Trebbe kennen elkaar al langer. Zo realiseerden zij in Meppel eerder al 25 woningen aan de Dahliastraat en aan de Randweg bouwden ze 34 woningen. Vanuit Bouwstroom Noord bouwden Woonconcept en Trebbe 32 woningen aan de Nijeveenseweg in Meppel en eerder dit jaar startte ook de bouw van 11 woningen in Hoogeveen. Wouter Huuskes, directeur bij Trebbe vertelt dat het fijn is om vanuit samenwerkingen te werken aan een bouwstroom. “We weten steeds beter wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten en we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. De projecten worden nu zoveel mogelijk in een bouwstroom voorbereid en gebouwd.  Dat maakt dat we soepeler samenwerken én dat draagt bij aan het werkplezier, betaalbaarheid en de kwaliteit van de projecten die we samen realiseren.”


Laatste nieuws