Wold & Waard en Dura Vermeer overhandigen sleutels aan bewoners in Leek

Vandaag ontvingen de eerste bewoners van ons nieuwbouwproject aan de Hondsdraf in Leek de sleutels van hun nieuwe thuis. Wold & Waard en Dura Vermeer leverden deze woningen vandaag op. De komende dagen volgen de sleutels voor de andere bewoners. Eind april worden ook de nieuwbouwwoningen aan de Ratelaar in Leek opgeleverd.

In juli 2023 werd door ontwikkelende bouwer Dura Vermeer gestart met de bouw van de nul-op-de-meter woningen, vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord. Aan de Hondsdraf zijn twaalf woningen in een hof gebouwd. Aan de Ratelaar zijn twee rijtjes met zes woningen gebouwd. En nu is het dan tijd voor de oplevering.

Een avontuur!

Stefan Sielstra en Zita Houwer hebben woensdag 27 maart als eerste de sleutels van hun nieuwe woning aan de Hondsdraf in ontvangst genomen. Ze hebben eerst onder begeleiding van onze opzichter de woning bekeken en vervolgens het huurcontract getekend. Stefan en Zita zien het als een mooi avontuur. “Ik kom oorspronkelijk uit Leek en het voelt goed om terug te kunnen keren. Het is voor ons beiden ook dichterbij het werk. Dat is fijn.”

Stefan en Zita waren al huurders van Wold & Waard. De woning in Zevenhuizen waar zij eerst woonden, wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Zita: “Wij waren er niet rouwig om toen we hoorden dat onze oude woning gesloopt zou gaan worden. Het zijn oude woningen die tochtig en alles behalve duurzaam zijn.” Van tocht hebben ze in hun nieuwe woning zeker geen last. Ze moeten nog wel flink aan de slag voor ze over kunnen. “Maar daar hebben we juist veel zin in,” geeft Stefan aan. Zita vond er een toepasselijke quote van ‘lief leven’ bij: “Nieuwe sleutels, nieuwe buren, verhuizen betekent, nieuwe avonturen.”

Over Bouwstroom Noord

De nieuwbouwprojecten aan de Hondsdraf en de Ratelaar zijn onderdeel van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en twee bouwbedrijven. We bundelen woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. We standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen we steeds slimmer en efficiënter. Klik hier voor meer informatie over Bouwstroom Noord.

Laatste nieuws