Even binnenkijken in de nieuwe woningen aan de Gelderselaan in Stadskanaal

Amper vijf maanden na de start van de bouw konden de nieuwe huurders even binnenkijken in hun nieuwe woning aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Nadat de woningen in april via Thuiskompas werden aangeboden, waren ze in een mum van tijd verhuurd. Direct na de bezichtiging zijn op het kantoor van Lefier de huurcontracten ondertekend.

Bezichtiging

In drie groepen ontvangen de bouwkundig verhuurmakelaar en de projectopzichter van Lefier de nieuwe huurders op de bouwlocatie. Een hoek- en een tussenwoning in het eerste blokje zijn open om te bekijken, terwijl er verderop nog druk aan de installaties gesleuteld wordt. De huurders hebben een hoek- of tussenwoning toegewezen gekregen, de verdeling van de woningen volgt na de bezichtiging. Ook kunnen huurders, om welke reden dan ook, na bezichtiging besluiten om af te zien van de huur. In dat geval is er een reservelijst, en krijgen huurders die in de eerste ronde net buiten de boot vielen, alsnog de kans om een woning te huren.

Levensloop- en toekomstbestendig

De woningen zijn verdeeld over vier blokken van vier woningen. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door HJK Architecten uit Groningen en sluit aan op de omliggende omgeving, zonder de eigen identiteit te verliezen. De woningen zijn met een volledig woonprogramma op de begane grond levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor senioren. Doordat de woningen op de verdieping een tweede slaapkamer hebben, kunnen ook kleine gezinnen hier hun thuis vinden.

Duurzaam en comfortabel

De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp in combinatie met balansventilatie. Voor de opwekking van elektriciteit krijgen de woningen pv-panelen. De woningen worden conceptueel gerealiseerd. De bouw startte begin 2023, het hoogste punt is inmiddels bereikt. Naar verwachting worden alle woningen nog voor de zomervakantie opgeleverd.

Laatste nieuws