Woonservice en Trebbe bereiken nieuw hoogtepunt binnen Bouwstroom Noord

Na een bouwtijd van twee maanden bereikten Woonservice en Trebbe, met het plaatsen van een dakkap, het hoogste punt in de bouw van acht en zes woningen in Westerbork. Deze van oudsher bijzondere mijlpaal werd gevierd met de medewerkers op de bouwplaats.

Lindehof & Lindelaan

De woningen worden gebouwd naar een ontwerp van DAAD architecten. Er is gekozen voor stoere baksteenarchitectuur met accenten in het metselwerk. De acht eengezinswoningen komen op de plek van de voormalige basisschool aan de Lindehof. De zes woningen aan de Lindelaan zijn levensloopbestendig, dat betekent dat de bewoners op de begane grond kunnen wonen, koken, slapen en douchen. Op dit moment is het niet meer mogelijk om te reageren op de woningen. Alle woningen zijn toegewezen.

Duurzaam & energiezuinig

Alle woningen worden goed geïsoleerd en worden verwarmd door een warmtepomp. Iedere woning is voorzien van acht zonnepanelen. Door dit uitgekiende installatiesysteem zijn de woningen duurzaam en energiezuinig.

De planning

Trebbe startte in juli met de bouw van de woningen. Met het plaatsen van de dakkappen is het hoogste punt bereikt, ook luidt dit de afbouwfase van de woningen in. Naar verwachting worden de eerste woningen eind dit jaar opgeleverd. Projectleider Arjan Luchies van Woonservice: “Het is mooi dat de bouw van deze energiezuinige woningen zo voorspoedig verloopt. En dat we de nieuwe bewoners binnenkort al kunnen uitnodigen om een kijkje te nemen in hun nieuwe huis.”

Laatste nieuws