Hoogste punt bereikt in bouw appartementencomplex Noordermaat Assen

Na een bouwtijd van een klein half jaar is het hoogste punt bereikt in de bouw van het nieuwe appartementencomplex Noordermaat in Assen.  De 32 appartementen en 8 studio’s worden gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Actium door ontwikkelende bouwer Trebbe op de voormalige locatie van Noordermaat in Assen. Dit appartementencomplex wordt gerealiseerd vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord.

Vieren volgens eeuwenoude traditie

Het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal binnen de bouw. Daarom werd volgens eeuwenoude traditie het hoogste punt gemarkeerd door de vlag in top te hijsen, onder toeziend oog van de mensen op de bouwplaats. Martin Meijer, Adviseur Vastgoed en Programmamanager Energetische Renovaties is blij. “Vandaag staan we stil bij het letterlijke toppunt van dit nieuwe gebouw. Maar het symboliseert voor ons ook een toppunt binnen Bouwstroom Noord. Dit is één van de eerste hoogbouwprojecten die we binnen deze samenwerking vormgegeven hebben. Het is mooi om te zien dat dit nu allemaal vorm krijgt in het gebouw. Je kunt zien dat er een goed voorbereidingstraject aan ten grondslag ligt en uitvoering verloopt erg soepel. We zijn heel tevreden.”  Ook Niek van der Aa, senior projectmanager bij Trebbe is trots op deze mijlpaal. “Mijlpalen zijn er om even stil te staan bij al het werk dat verzet is. Ik ben trots op de mensen die hier op de bouwplaats in weer en wind bouwen aan duurzame en betaalbare woningen. Ook blikken we vooruit. Ik kijk uit naar de oplevering, rond de zomer krijgen de eerste bewoners al de sleutel.”

Van zorg naar een levendig appartementencomplex

Het ontwerp van het complex is van de hand van Martini Architekten. De appartementen hebben twee slaapkamers en een woon- en keukenruimte. De studio’s hebben een slaapkamer en een woon- en keukenruimte. Er is een lift aanwezig in het appartementencomplex, en dat maakt dat de appartementen en studio’s toegankelijk zijn voor jong en oud. De 32 appartementen en 8 studio’s zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het L-vormige gebouw telt 4 bouwlagen. De appartementen worden duurzaam, mede door toepassing van triple glas, zonwering en balansventilatie. Bij normaal gebruik van elektriciteit is de energierekening laag.

Nu een hoogste punt, rond de zomer opgeleverd

Met het bereiken van het hoogste punt, komt de ruwbouwfase tot een eind. De afbouw is al gestart, er wordt volop gemetseld, de eerste verdieping is al gemetseld. Het dak wordt volgende week dichtgeplakt. En ook de afbouw, zoals het opbouwen van de wanden, stucwerk, installaties en het aanbrengen van het sanitair en het tegelwerk, in de appartementen gaat in volle vaart door. Als alles volgens planning blijft verlopen, dan worden appartementen in de zomer van 2024 opgeleverd.

Over de verhuur

Een deel van de woningen wordt regulier verhuurd via Thuiskompas. Een ander deel is beschikbaar voor bewoners die ondersteuning nodig hebben. Deze woningen worden verhuurd aan cliënten van Stichting Cosis en het Leger des Heils

Laatste nieuws