Bouwstroom Noord draagt sleutels over aan acht huishoudens met dorpsbinding

Het nieuwbouwproject van acht woningen aan de Gelderingen in Steenwijkerwold is inmiddels opgeleverd. De acht huishoudens blijven wonen in, of keren terug naar Steenwijkerwold. Woonconcept heeft woningzoekenden met dorpsbinding voorrang gegeven. Alle bewoners krijgen deze week de sleutels van hun nieuwe thuis. Een mooi resultaat van Woonconcept en Dura Vermeer vanuit de samenwerking Bouwstroom Noord.

8 energieneutrale woningen

De woningen aan de Gelderingen in Steenwijkerwold zijn opgeleverd en helemaal klaar voor de nieuwe bewoners. Er zijn twee blokken met gasloze, energieneutrale woningen gebouwd. Het blok met de eengezinswoningen bestaat uit twee woonlagen en een vliering. Het blok met levensloopbestendige woningen heeft een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Marcel van Halteren, directeur van Woonconcept: “Uit de dorpsvisie bleek dat er in het dorp behoefte is aan meer woningen voor senioren. Daarom is er besloten om in dit project óók drie levensloopbestendige woningen te bouwen. Zo bieden we een thuis voor meerdere doelgroepen.”

Blije bewoners

Woningzoekenden konden via Thuiskompas reageren op de woningen, maar woningzoekenden met dorpsbinding kregen voorrang. Nienke is één van de bewoners die dankzij dorpsbinding in Steenwijkerwold kan blijven wonen. “Ik woon nu nog bij mijn ouders maar ik was al lang op zoek naar een woning,” vertelt Nienke. Dit is de eerste keer dat Woonconcept woningen op deze manier heeft verhuurd. Wethouder Melvin Smit: “Het is natuurlijk super fijn als je kunt blijven wonen op de plek waar je bent opgegroeid, waar je je vrienden hebt en je sociale contacten. Inwoners geven ook aan dat graag te willen. Ook in Steenwijkerwold is die vraag er. Mooi dat het op deze manier kan en dat Woonconcept dit zo heeft opgepakt.” Er is sprake van dorpsbinding als iemand meer dan zes jaar in Steenwijkerwold woont of heeft gewoond in de afgelopen 10 jaar. De acht woningen in het project zijn allemaal toegewezen aan bewoners met deze dorpsbinding, waaronder vier starters.

Lokale verankering en Bouwstroom Noord

John Haverkort, directeur Dura Vermeer: “Het is mooi te zien hoe dit project met onze collega’s uit de omliggende dorpen is gebouwd. Samen werken we mee, door middel van lokale verankering en vanuit Bouwstroom Noord, aan de woningbouwopgave in Noord-Nederland.”

Dit project is het eerste Bouwstroom Noord project van Woonconcept en Dura Vermeer. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren.

Laatste nieuws