Het schiet al flink op met de nieuwbouw aan de Midscheeps in de Groningse wijk Lewenborg. Lefier bouwt hier samen met ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo een appartementencomplex. Deze week werd het hoogste punt bereikt! 

Nieuwbouw 

Op de plek waar vroeger ‘de Oude Bieb’ zat komen 38 appartementen voor de sociale huur, tien appartementen met twee slaapkamers en 28 met één slaapkamer. Ook komen er achttien parkeerplaatsen. Naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2024 opgeleverd. Tegen die tijd worden de woningen te huur aangeboden via WoningNet.  

Aandacht voor de natuur en duurzaamheid 

De appartementen zijn volledig duurzaam, dankzij onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor de natuur: de huismus, gierzwaluw en vleermuizen krijgen een nieuw thuis in diverse nestkasten. 

Samenwerking vanuit Bouwstroom Noord 

De nieuwbouw aan de Midscheeps is een van de projecten van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van 5 woningcorporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en 2 bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Het doel is om in korte tijd veel nieuwbouw te realiseren, door samen te werken, van elkaar te leren en zo de processen vereenvoudigen, standaardiseren en versnellen. Want de vraag naar woningen is groot.  

Laatste nieuws