Hoogste punt aan Hondsdraf en Ratelaar in Leek met Wold en Waard en Dura Vermeer

24 Nul-op-de-meter woningen

De bouw van de 24 nul-op-de-meter huurwoningen aan de Ratelaar en de Hondsdraf in Leek verloopt voorspoedig. Het hoogste punt is maandagochtend bereikt. Wold & Waard vierde dit samen met de gemeente Westerkwartier, Dura Vermeer en het team, door het hijsen van drie vlaggen. De bouwers werden bedankt voor hun inzet met een lekkernij.

24 nieuwe NOM-woningen

In Leek worden 24 Nul-op-de-meter woningen gebouwd. Aan de Ratelaar komen twee rijtjes van zes woningen. Aan de Hondsdraf komen de twaalf woningen in een hof te staan. Alle woningen krijgen twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping. In juli 2023 is gestart met de bouw. De verwachting is dat de eerste sleutels vanaf maart en april 2024 worden uitgereikt aan de nieuwe bewoners.

Samenwerken voor meer betaalbare, sociale huurwoningen

Wethouder Hans Haze bracht de vlag van gemeente Westerkwartier in top: “We weten dat er bij Wold en Waard hoge ambities zijn om het aantal sociale huurwoningen in onze gemeente uit te breiden. We konden een prominente plek in de wijk beschikbaar stellen voor deze prachtige sociale huurwoningen.”

Voor woningcorporatie Wold en Waard was directeur-bestuurder Ton Schroor aan zet om de vlag te hijsen. “Ik ben er trots op dat we goede en betaalbare huizen kunnen toevoegen voor één- en tweepersoons huishoudens. Daar is veel vraag naar in de gemeente en daar zetten we ook de komende jaren volop op in,” zo licht Ton Schroor toe.

De derde vlag werd gehesen door John Haverkort, directielid bij ontwikkelende bouwer Dura Vermeer: “We hebben vanuit Bouwstroom Noord al 400 betaalbare huurwoningen ontwikkeld en gebouwd en zijn trots ook in Leek het hoogste punt te mogen vieren. Samen kunnen we op deze manier meewerken aan de woningbouwopgave in Noord-Nederland.” Omdat een bouwproject alleen maar kan slagen met de inzet van bouwmedewerkers, werden de bouwers getrakteerd op een gebakken visje.  

Samenwerking vanuit Bouwstroom Noord

Dit project is onderdeel van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en twee bouwbedrijven. Gezamenlijk committeren zij zich aan de woonopgave in Noord-Nederland. Zij bundelen woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren, door te standaardiseren, evalueren en leren. Voor Wold & Waard is dit het tweede project binnen Bouwstroom Noord in uitvoering. Klik hier voor meer informatie over Bouwstroom Noord.

Laatste nieuws