Lefier en Trebbe bereiken hoogste punt Gelderselaan Stadskanaal

Na een bouwtijd van twee maanden is het hoogste punt bereikt in de bouw van zestien woningen aan de Gelderselaan in Stadskanaal. De vlag in top markeerde het hoogste punt. Het vieren van een hoogste punt, met de bouwplaatsmedewerkers, is een eeuwenoude traditie en symboliseert voorspoed, vruchtbaarheid en de wens dat de woningen net zo sterk en stabiel worden als de gestreken vlag.

Snel naar toekomstbestendig woongeluk

Wouter Huuskes, directeur bij Trebbe: “Mijlpalen zijn dé momenten om even stil te staan bij het werk dat al is verzet. Het hoogste punt is het moment dat we onze dank uitspreken naar de mensen die aan dit project werken. Wij zijn er trots op dat zij vanuit een goede samenwerking, samen bouwen aan toekomstbestendig woongeluk.”

“Het is mooi om te zien hoe weinig tijd er zit tussen het plaatsen van de funderingen in februari en het bereiken van het hoogste punt nu,” zegt Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier. “Dankzij Bouwstroom Noord en de ervaring van Trebbe kunnen we in rap tempo een nieuw, levensloopbestendig thuis bieden aan zestien huurders. De woningen zijn helemaal van deze tijd, energiezuinig en een aanwinst voor ons bezit in Stadskanaal.”

Levensloop- en toekomstbestendig

De woningen zijn verdeeld over vier blokken van vier woningen. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door HJK Architecten uit Groningen en sluit aan op de omliggende omgeving, zonder de eigen identiteit te verliezen. De woningen zijn met een volledig woonprogramma op de begane grond levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor senioren. Doordat de woningen op de verdieping een tweede slaapkamer hebben, kunnen ook kleine gezinnen hier hun thuis vinden.

Duurzaam en comfortabel

De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp in combinatie met balansventilatie. Voor de opwekking van elektriciteit krijgen de woningen pv-panelen. De woningen worden conceptueel gerealiseerd. De bouw startte begin 2023, het hoogste punt is inmiddels bereikt. Naar verwachting worden alle woningen nog voor de zomervakantie opgeleverd.

Laatste nieuws