Woonconcept en Trebbe realiseren elf nieuwe woningen Hoogeveen

Onlangs heeft Trebbe de eerste paal geboord, in opdracht van woningcorporatie Woonconcept, voor de bouw van zeven woningen aan de Sloodstraat en vier woningen aan de Korhoenlaan in Hoogeveen.  De woningen worden gerealiseerd vanuit Bouwstroom Noord; een intensieve samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee bouwbedrijven om snel betaalbare, duurzame woningen te kunnen realiseren.

Stoere woningen in Hoogeveen

“Het is fijn dat we op twee locaties in Hoogeveen aan de slag gaan met nieuwe, duurzame woningen. Door deze projecten samen te voegen, ontstaat er één bouwstroom,” vertelt Windy ter Horst, manager Vastgoed bij Woonconcept. “Vijf gedateerde woningen aan de Sloodstraat hebben plaats gemaakt voor zeven duurzame gezinswoningen, en aan de Korhoenlaan worden vier gezinswoningen gerealiseerd. De woningen bieden straks een fijn thuis aan nieuwe bewoners.”

Het ontwerp van de woningen is gemaakt door BDC architecten en ingenieurs. Er is gekozen voor een stoere baksteenarchitectuur door accenten in verschillende kleurstellingen aan te brengen in de gevels. Bij de kleurstelling is goed gekeken naar de omliggende omgeving. Zo passen de woningen straks goed in de huidige omgeving en hebben ze ook een eigen uitstraling.

Duurzaam en met aandacht voor de omgeving

De elf eengezinswoningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een luchtwaterwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Omdat de woningen in een bestaande omgeving gerealiseerd worden, is voor een speciale funderingsmethode gekozen om de geluids- en trillingsoverlast te beperken. Inmiddels zijn de eerste palen in de grond geschroefd en is de bouw hiermee ook écht gestart. Naar verwachting wordt de laatste woning het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd.  Niek van der Aa, senior projectmanager bij Trebbe is blij met de start bouw. “Dit is het derde project dat we vanuit Bouwstroom Noord samen met Woonconcept doen. We plukken steeds meer de vruchten van het langdurig en intensief samenwerken. Het resultaat? Een duurzame, gezonde woning voor de bewoner en zo maken we Hoogeveen samen ook weer een stukje mooier.”

Over Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties Wold & Waard, Lefier, Woonconcept, Actium en Woonservice en twee bouwbedrijven; Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. In juli 2021 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. Sindsdien zijn er flinke stappen gezet. Er zijn ruim 1.150 woningen in ontwikkeling en er wordt volop gebouwd aan duurzame en betaalbare woningen.

Laatste nieuws