Wold & Waard en Trebbe bouwen 23 woningen in Opende

‘Samenwerken loont, dat laat Bouwstroom Noord zien’

Op 14 mei ondertekenden Ton Schroor, directeur-bestuurder van Wold & Waard, en Hein Trebbe jr., directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe, de overeenkomst voor de nieuwbouw van 23 woningen in Opende. Dit is het eerste project dat Wold & Waard en Trebbe vanuit Bouwstroom Noord realiseren. Met de ondertekening van de overeenkomst  gaat de bouw aan de Centrumweg in Opende officieel van start.

Fijn wonen rondom een hof in Opende

In september 2023 zijn de oude woningen aan de Centrumweg gesloopt. Daarmee is ruimte ontstaan voor 23 nieuwe woningen. Er komen 18 woningen met 2 slaapkamers op de verdieping. Ook worden er 5 zogenoemde levensloopbestendige woningen gebouwd met een slaapkamer en douche op de begane grond. De woningen zijn verdeeld over vijf rijen, deze zijn zodanig gesitueerd dat er een beschut en prettig hofje ontstaat. De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Inbo Architecten. Inbo heeft gekozen voor een stoere metselwerkarchitectuur die goed in de omgeving past. De kaders rondom de voordeuren en ramen zorgen voor een rustige, aantrekkelijke uitstraling. Door de verschillende kleuren in draaiende delen, krijgt iedere woning een eigen identiteit.

Duurzaam en goed ingepast in de omgeving

De woningen worden duurzaam en zijn straks nul-op-de-meter.  Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. Hierdoor zijn de woningen ook voor de bewoners zeer betaalbaar en kennen ze een hoog wooncomfort. Zo kan er met de warmtepomp verwarmd en gekoeld worden, krijgen de woningen zonnepanelen en worden ze hoogwaardig geïsoleerd. Ook is er rekening gehouden met natuurinclusiviteit. Zo worden er nestkasten voor gierzwaluwen en vleermuizen in de gevels van de woningen verwerkt. Ton Schroor, directeur-bestuurder van Wold & Waard is blij dat met dit project weer woningen kunnen worden toegevoegd. “Met deze duurzame nieuwbouwwoningen maken we Opende nog een beetje mooier.”

Samenwerken en snel bouwen in Opende

Samenwerking loopt als een rode draad door dit project heen. Het project is ontwikkeld binnen Bouwstroom Noord, een intensieve samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee bouwbedrijven.  Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe is blij met de nieuwe overeenkomst. “Ik vind het geweldig mooi dat we nu ook met Wold & Waard vanuit Bouwstroom Noord aan de slag gaan en duurzame en betaalbare woningen realiseren.  Samenwerken loont altijd, dat laat Bouwstroom Noord zien. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd.” Met de getekende overeenkomst is de laatste stap gezet in aanloop naar de start bouw van de woningen. Naar verwachting wordt de eerste paal medio mei geboord. Het hoogste punt wordt naar verwachting eind juni bereikt. Als alles volgens plan verloopt, dan ontvangen de bewoners eind 2024 de sleutel van hun nieuwe thuis.

Laatste nieuws