‘Op naar veel woongeluk’

Het is een feestelijke dag vandaag in Stadskanaal. Lefier overhandigt de sleutels van de laatste nieuwbouwwoningen aan de Gelderselaan aan de nieuwe huurders. De huizen worden een thuis.  Voor Trebbe betekent het de afronding van een bouwperiode van ruim vier maanden, en dat is snel voor de bouw van zestien woningen.

Levensloop- en toekomstbestendig

De woningen zijn verdeeld over vier blokken van vier woningen. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door HJK Architecten uit Groningen en sluit aan op de omliggende omgeving. De woningen zijn met een volledig woonprogramma op de begane grond levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor senioren. Die doelgroep vond er een nieuwe woning, en liet op andere plekken veelal een grotere gezinswoning achter.

Duurzaam en comfortabel

De woningen zijn duurzaam en nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als  er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp in combinatie met balansventilatie. Voor de opwekking van elektriciteit liggen zonnepanelen op de daken van de woningen.

Bouwstroom Noord

Het project is onderdeel van Bouwstroom Noord, een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties uit Noord-Nederland, waaronder Lefier en twee bouwbedrijven, waaronder Trebbe. Doel van de bouwstroom is om door transparante samenwerking en brede afspraken de bouw van nieuwe woningen in de provincies Groningen en Drenthe te versnellen.

Laatste nieuws