Acht nieuwe sociale huurwoningen voor mensen die verbonden zijn met Steenwijkerwold

Het gaat om vijf eengezinswoningen en drie levensloopbestendige woningen. Extra bijzonder is dat deze woningen worden toegewezen aan mensen die dorpsbinding hebben met Steenwijkerwold.

Begin juni is Dura Vermeer gestart in opdracht van Woonconcept met de bouw van acht sociale huurwoningen aan de Gelderingen in Steenwijkerwold. Eerder dit jaar zijn de oude woningen gesloopt en is de grond bouwrijp gemaakt. Er is een keerwand geplaatst om het hoogteverschil op te vangen tussen de nieuwe woningen en de tuinen van de woningen aan de andere kant. Er worden twee blokken met gasloze, energieneutrale woningen gebouwd. Het blok met de eengezinswoningen bestaat uit twee verdiepingen en een bergvliering en het blok met de levensloopbestendige woningen uit twee verdiepingen. Als alles goed gaat, worden de woningen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Bedoeld voor mensen met dorpsbinding

Eind 2021 is een optrommelactie geweest in Steenwijkerwold. Aan de hand daarvan is een dorpsvisie opgesteld in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en Woonconcept. Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren, zo bleek uit de optrommelactie. “We bouwen deze woningen voor de inwoners van Steenwijkerwold. We verhuren de woningen met voorrang aan mensen die dorpsbinding hebben. Woningzoekenden die er bijvoorbeeld al lang wonen, of lang gewoond hebben en willen terugkeren”, vertelt Windy ter Horst, manager Vastgoed bij Woonconcept. Vanaf 8 juni kunnen woningzoekenden reageren op de woningen via www.thuiskompas.nl.

Een mooie samenwerking

Dit project is ook bijzonder voor Woonconcept omdat dit het eerste project is dat vanuit Bouwstroom Noord samen met Dura Vermeer wordt gerealiseerd. Bernard Jonker, Bedrijfsleider Dura Vermeer Bouw Hengelo: “De manier waarop Bouwstroom Noord zich committeert aan de woonopgave in Noord-Nederland is noemenswaardig. Het is mooi om te zien hoe we écht als een team samenwerken om woningbouw betaalbaar en beschikbaar te houden. De start bouw van dit project is daar een mooi voorbeeld van.” Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren.

Laatste nieuws