Plek voor iedereen in het nieuwbouwproject in Steenwijk-West

Wens voor de wijk stevig fundament om op te bouwen

Vandaag was het officiële startmoment voor de bouw van maar liefst 78 woningen in  worden in Steenwijk-West. In de Jan Steenstraat, Admiraal de Ruyterstraat en Vondelstraat bouwt Trebbe 52 eengezinswoningen, 8 levensloopbestendige woningen en 18 appartementen in opdracht van Woonconcept.

Op donderdag 30 november werd de bouw feestelijk gestart. Op de funderingsbalk die werd geplaatst, schreven Marinus den Harder, directeur bij Trebbe en Marcel van Halteren, directeur-bestuurder bij Woonconcept, een wens voor de toekomstige bewoners: Veel geluk in jullie nieuwe thuis, maak er met elkaar een fijne buurt van.

Een passende woning voor iedereen

‘Dit project past goed bij de Woonagenda, in samenwerking gemaakt met de gemeente Steenwijkerland. Ook in Steenwijk is behoefte aan meer woningen. Zowel eengezinswoningen voor (kleine) gezinnen en starters. Maar ook aan levensloopbestendige woningen voor ouderen. Voor het eerst sinds lange tijd bouwt Woonconcept weer een appartementengebouw, daar zijn we trots op. Deze appartementen zijn speciaal bedoeld voor jongeren. Daarmee wordt deze buurt een diverse buurt, met een passende woning voor iedereen”, aldus Marcel van Halteren, directeur-bestuurder van Woonconcept.

Duurzame woningen en een duurzame bouwmethode

In het hart van het project wordt een wadi gemaakt om het water op te vangen bij een flinke regenbui. “De woningen worden vooral in de fabriek gebouwd en op de bouwplaats gemonteerd. Zo worden de muren inclusief steenstrips, isolatie, kozijnen, beglazing en elektra in de fabriek gemaakt en daarna op locatie gemonteerd. De prefab-elementen zijn minder zwaar dan wanneer de woning op de traditionele wijze gebouwd wordt. Dat zorgt ervoor dat de fundering minder zwaar hoeft te zijn. Door de geïndustrialiseerde manier van bouwen, zijn minder verkeersbewegingen nodig, bouwen we duurzamer en sneller en dat is  prettig voor de bewoners die straks een nieuw duurzaam thuis kunnen betrekken. Maar het is ook fijn voor buurt. Zij hebben minder last van het bouwproces”, aldus Marinus den Harder, directeur bij Trebbe.

De 400e woning van Bouwstroom Noord

Dit project wordt gebouwd binnen de samenwerking Bouwstroom Noord. Extra bijzonder is dat de 400e woning van deze unieke samenwerking wordt gebouwd in dit project. Bouwstroom Noord is een samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. De partijen binnen de bouwstroom werken intensief samen en werken gezamenlijk zo toe naar vernieuwing, slimmer en efficiënter bouwen.

Laatste nieuws