Wold & Waard en Dura Vermeer starten met de bouw van 24 woningen in Leek

eerste paal de grond in rond 17 juli

Op 13 juli ondertekenden Ton Schroor, directeur-bestuurder van Wold & Waard, en Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer, de overeenkomst voor de nieuwbouw van 24 woningen in Leek. In de week van 17 juli gaat de eerste paal de grond in. Dit is het 9e project dat vanuit de samenwerking in Bouwstroom Noord start.

24 Nul-Op-de-Meter woningen

In de wijk Oostindie Zuid bouwt Dura Vermeer 24 Nul-Op-de-Meter woningen. Aan de Ratelaar komen 2 rijtjes van 6 woningen. Aan de Hondsdraf komen de 12 woningen in een hof te staan. Alle woningen krijgen 2 slaapkamers en de badkamer op de verdieping.

De nieuwbouw in Leek is het het 9eproject van de samenwerking in Bouwstroom Noord. In december 2021 startte het eerste Bouwstroomproject; ook in Leek met Wold & Waard en Dura Vermeer. En de start van de volgende 2 projecten staan gepland eind 2023 en in 2024. Ook bij Wold & Waard is de stroom goed op gang.

De Bouwstroom heeft als doel om te leren, steeds verbeteringen op te pakken en de PMC’s (product-marktcombinaties) verder te ontwikkelen. En dat is merkbaar in dit project. Ten opzichte van het eerste project zijn bijvoorbeeld de installaties en de plattegronden verbeterd.

De directeuren van beide organisaties ondertekenden de overeenkomst op 13 juli en vanaf nu gaat de trein lopen. Al op 17 juli gaat de eerste paal de grond in.  We verwachten in de loop van 2024 de eerste sleutels van de woningen aan de nieuwe bewoners uit te reiken.

Laatste nieuws