Woningcorporatie Lefier kondigt met trots de start van de bouw aan van 53 energiezuinige en betaalbare huurwoningen in Hoogezand. Het betreft de laatste bouwfase van de intensieve vernieuwing van de woonwijk Gorecht-West. Vanmiddag werd het bouwbord op feestelijke wijze onthuld door Lefier, de gemeente en de ontwikkelende bouwer Dura Vermeer.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed Lefier: “We zijn blij dat we samen met Dura Vermeer aan de slag kunnen met deze laatste bouwfase. Met de bouw van deze 53 duurzame woningen werken we toe naar het einde van een grootschalige transformatie en verduurzaming van Gorecht-West. Volgend jaar biedt de hele wijk een grote diversiteit aan woningtypen voor onze huurders. En dat in een mooie en groene woonomgeving. Daar zijn we trots op!”

John Haverkort, directeur Dura Vermeer: “Bouwstroom Noord heeft als doel om te leren, steeds te verbeteren en concepten voor sociale huur verder te ontwikkelen. Hiermee kunnen we een mooie toevoeging doen aan de diversiteit aan sociale huurwoningen in Hoogezand, waarmee we in deze samenwerking veel mensen kunnen helpen aan een passend thuis.”

Een diversiteit aan sociale huurwoningen

Vanuit Bouwstroom Noord bouwt Dura Vermeer in opdracht van Lefier een diversiteit aan sociale huurwoningen. Zo komen er vier patiowoningen, vier levensloopbestendige woningen en 45 eengezinswoningen in verschillende types. Er komen eengezinswoningen met twee, drie en soms vier slaapkamers, met plat dak én met puntdak. De patiowoningen hebben een kleine besloten buitenruimte achter de woning en hebben twee slaapkamers. De levensloopbestendige woningen hebben ook twee slaapkamers. Eén daarvan bevindt zich op de begane grond, net als de badkamer met toilet. Hierdoor zijn deze woningen geschikt voor mensen in alle levensfasen.

Minimale impact voor natuur en huurderskosten

De huizen worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen, waardoor de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd. De NOM-woningen wekken bij gemiddeld gebruik net zoveel energie op als wordt verbruikt. De energiekosten zijn hierdoor minimaal. Naast de huur, betalen de huurders hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV-vergoeding) aan Lefier.

Planning

Momenteel wordt de locatie bouwrijp gemaakt en wordt hard gewerkt aan de benodigde nutsvoorzieningen, zoals stroom, water, warmte, cai en internet. Aansluitend start Dura Vermeer met de bouw. De woningen worden naar verwachting gefaseerd vanaf de zomer van 2024 tot begin 2025 opgeleverd. Zodra de woningen beschikbaar zijn voor verhuur, worden ze aangeboden op thuiskompas.nl.

Bouwstroom Noord

De nieuwbouw is een samenwerking binnen Bouwstroom Noord, een initiatief dat kennis en expertise bundelt om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden. Meer informatie is te vinden op www.bouwstroomnoord.nl.

Laatste nieuws