Woonservice en Trebbe realiseren woningen in Sleen, Veenoord, Odoorn en Klijndijk

‘Mini-bouwstroom maakt meerdere projecten haalbaar’

Onlangs ondertekenden Bothilde Buma, directeur-bestuurder bij Woonservice en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe, de overeenkomst voor de realisatie van 36 woningen, verdeeld over verschillende plaatsen in de regio Emmen. Door meerdere projecten te bundelen binnen één bouwstroom is de realisatie van deze woningen mogelijk gemaakt. Dit project is het tweede project dat Woonservice en Trebbe met elkaar realiseren vanuit Bouwstroom Noord.

Unieke samenwerking leidt tot betaalbare woningbouw

Met de getekende overeenkomst is de laatste stap gezet in een intensief traject om meerdere projecten haalbaar en betaalbaar te krijgen. De samenwerking tussen Woonservice en Trebbe komt voort uit Bouwstroom Noord. Dit is een unieke samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee ontwikkelende bouwers. Bouwstroom Noord startte ruim twee jaar geleden met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Inmiddels zijn er bijna vierhonderd woningen in aanbouw of gerealiseerd. Door nu de volgende stap binnen de samenwerking te zetten en projecten te bundelen tot één project wordt schaalvoordeel volop benut en is het mogelijk meerdere projecten haalbaar en betaalbaar te krijgen. Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Samenwerken loont altijd, dat laat dit project zien. We kunnen nu in meerdere kernen duurzame en betaalbare woningen realiseren, door kennis, kunde en projecten te bundelen én door samenwerking voorop te zetten.”

Vier deelprojecten; duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand

Het project  bestaat uit vier verschillende deelprojecten. In Veenoord worden tien seniorenwoningen, ontworpen door HJK architecten, gerealiseerd. In Sleen komen zeven seniorenwoningen en negen eengezinswoningen, in Odoorn zes seniorenwoningen en in Klijndijk worden vier seniorenwoningen gebouwd. Deze drie deelprojecten zijn ontworpen door DAAD architecten. Binnen alle vier de projecten staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal. De woningen worden goed geïsoleerd, voorzien van een gebruiksvriendelijk installatiesysteem en 8 pv-panelen geplaatst. Zo beschikken de bewoners straks over hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “Bouwstroom Noord heeft al laten zien dat we samen een verschil kunnen maken. Door vier kleine projecten binnen de bouwstroom te combineren, gaan we samen nog slimmer werken.”

Laat de bouwstroom stromen

De deelprojecten worden binnen één bouwstroom gerealiseerd. De bouw start naar verwachting in maart bij het deelproject in Veenoord. Als daar de fundering is aangebracht volgt Sleen, vervolgens Klijndijk en als laatste wordt het deelproject in Odoorn voorzien van de fundering. Zo wordt het volledige bouwproces aaneengesloten ingericht. Als alles volgens planning verloopt, wordt eind 2024 de laatste woning in Odoorn opgeleverd.

Laatste nieuws