Straatnaambord onthuld tijdens nieuwbouwfeest Westerbork

Woonservice en Trebbe leveren 14 nieuwe huurwoningen op aan de Lindehof en Lindelaan

Op dinsdagmiddag 28 maart organiseerde Woonservice een nieuwbouwfeest voor de bewoners en omwonenden van de Lindehof en Lindelaan. Tijdens het evenement onthulde wethouder Dennis Bouwman samen met de 11-jarige Leander en de 8-jarige Robin de nieuwe straat Lindehof in Westerbork. Aan de Lindehof en Lindelaan heeft Trebbe voor Woonservice veertien nieuwe huurwoningen gebouwd. Acht daarvan staan aan de Lindehof. Deze woningen zijn het begin van een nieuwe buurt in Westerbork.

Nieuwe buurt

Vroeger stond hier basisschool de Lindelaar. De gemeente heeft voor deze plek een gevarieerd woonprogramma ontworpen. Het is de bedoeling dat er ook nog acht sociale koopwoningen komen. Daarnaast heeft de gemeente drie vrije kavels verkocht aan particulieren en twee onder optie. In de buurt staat het groene karakter van de locatie voorop. Er is veel ruimte voor groen. En de beeldbepalende bomen zijn behouden. De andere zes nieuwe huurwoningen staan even verderop aan de Lindelaan. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “We zien dat er in Westerbork een grote vraag is naar woningen. Daarom zijn we erg trots dat we hier in een korte tijd veertien energiezuinige woningen hebben gerealiseerd. De woningen zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en voorzien van zonnepanelen. Hiermee bieden we de nieuwe bewoners, in een tijd met hoge energiekosten, een comfortabel en betaalbaar huis. We hopen dat ze hier met veel plezier mogen wonen.”

Ontmoeten en proosten

De belangstelling voor het nieuwbouwfeest was groot. Naast alle bewoners en de betrokken partijen, waren ook omwonenden uitgenodigd om een kijkje te nemen. Een mooi moment om kennis te maken met elkaar en te proosten op de nieuwe woningen. Wethouder Dennis Bouwman onthulde samen met Leander en Robin het nieuwe straatnaambord. Bouwman: “We hebben samen met Woonservice hard gewerkt aan de realisatie van deze woningen. In Midden-Drenthe gaan we voor een (t)huis voor iedereen. De Lindehof is hier een mooi voorbeeld van.” Leander en Robin wonen samen met hun moeder Fleur in één van de nieuwe gezinswoningen aan de Lindehof. “We zijn helemaal blij. We wonen er nu twee maanden en het bevalt heel erg goed.”

Sneller bouwen door samenwerking Bouwstroom Noord

De acht gezinswoningen aan de Lindehof zijn samen met de zes levensloopbestendige woningen aan Lindelaan onderdeel van het eerste zogenaamde Bouwstroom Noord project van Woonservice en Trebbe. En daarmee het tweede project dat binnen Bouwstroom Noord is opgeleverd. Marinus den Harder, directeur Trebbe: “Deze zes en acht woningen zijn de eerste woningen die wij vanuit Bouwstroom Noord hebben gerealiseerd. En wat zijn de woningen mooi geworden. Ik kan met recht zeggen dat we hier samen hebben gebouwd aan geluk. Vanuit een fijne samenwerking hebben we vormgegeven aan duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier hun woongeluk kunnen vinden.” Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties en twee bouwbedrijven. Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd.

Laatste nieuws