Hoogste punt bereikt in nieuwe leefomgeving Steenwijk-West

Na een bouwtijd van twee maanden bereikten Woonconcept en Trebbe het hoogste punt  in de bouw van zestig nieuwe woningen in Steenwijk-West. Het hoogste punt is van oudsher een belangrijke mijlpaal binnen de bouw. Volgens traditie werd het hoogste punt gemarkeerd met de vlag in top.

Ook is stilgestaan bij deze mijlpaal met de medewerkers op de bouwplaats. In de Jan Steenstraat, Admiraal de Ruyterstraat en Vondelstraat worden  52 eengezinswoningen, 8 levensloopbestendige woningen en later nog eens 18 appartementen gebouwd.

Een passende woning voor iedereen

‘We bouwen hier zowel eengezinswoningen voor (kleine) gezinnen en starters en levensloopbestendige woningen voor ouderen. Daarmee maken we van deze buurt een diverse buurt, waarin een passende woning is voor iedereen”, zegt Windy ter Horst, manager Vastgoed van Woonconcept. “Later dit jaar start de bouw van appartementen in het hart van het plan, daar zijn we trots op. Deze appartementen zijn speciaal bedoeld voor jongeren.”   

Op naar de oplevering

Roy Huis in ’t Veld, adjunct-directeur bij Trebbe is trots op het werk dat verzet is. “We zijn gestart in november afgelopen jaar met de bouw van deze woningen en nu twee maanden later staan we hier het hoogste punt al met elkaar te vieren. Dat is te danken aan alle mensen die zich hier op de bouwplaats dag in, dag uit inzetten. Deze mijlpaal is er om daarbij stil te staan. Tegelijkertijd kijken we samen vooruit naar de volgende mijlpaal, de oplevering.” De bouw van de woningen startte in november 2023. Na een bouwtijd van twee maanden is het hoogste punt bereikt, naar verwachting wordt de eerste woning in het tweede kwartaal opgeleverd.

Duurzame woningen en een duurzame bouwmethode

De onderdelen van de woningen worden in de fabriek gebouwd en op de bouwplaats gemonteerd. Zo worden de muren inclusief steenstrips, isolatie, kozijnen, beglazing en elektra in de fabriek gemaakt en daarna op locatie gemonteerd. De prefab-elementen zijn minder zwaar dan wanneer de woning op de traditionele wijze gebouwd wordt. Dat zorgt ervoor dat de fundering minder zwaar hoeft te zijn. Door de geïndustrialiseerde manier van bouwen, zijn minder verkeersbewegingen nodig, bouwen we duurzamer en sneller en dat is  prettig voor de bewoners die straks een nieuw duurzaam thuis kunnen betrekken. Maar het is ook fijn voor buurt. Zij hebben minder lang last van het bouwproces.

De woningen en appartementen zijn ontworpen door DAAD architecten en het ontwerp laat zich kenmerken als gevarieerd. Zo zijn er woningen met houten gevelelementen en andere woningen verspringen in het dak. De woningen hebben een voortuin of een ‘Delftse stoep, er komen verschillende nestelvoorzieningen en er wordt een wadi aangelegd om het water op te vangen bij een flinke regenbui.

De 400e woning van Bouwstroom Noord

Dit project wordt gebouwd binnen de samenwerking Bouwstroom Noord. Extra bijzonder is dat de 400e woning van deze unieke samenwerking wordt gebouwd in dit project. Bouwstroom Noord is een samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. De partijen binnen de bouwstroom werken intensief samen en werken gezamenlijk zo toe naar vernieuwing, slimmer en efficiënter bouwen.

Laatste nieuws