Na een bouwtijd van een ruim een half jaar is het hoogste punt bereikt in de bouw van het nieuwe appartementencomplex De Steiger in Assen. De 36 appartementen worden gerealiseerd, in opdracht van woningcorporatie Actium, door ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Hengelo, vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord. De appartementen worden gebouwd op de voormalige locatie van wijkgebouw De Steiger in Assen.

Drie vlaggen in de top
Edger Alberts, projectleider bij Actium vertelt enthousiast: “Dit is het eerste hoogbouwproject dat we binnen Bouwstroom Noord realiseren. Dankzij een gedegen voorbereiding samen met de bouwer lopen we mooi op schema. Het is prachtig om te zien hoe de plannen nu realiteit worden.  Het hoogste punt is altijd een belangrijke mijlpaal binnen de bouw. Daarom hebben we het hoogste punt gemarkeerd door drie vlaggen te hijsen.” 


Bernard Jonker, Projectleider Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Het is mooi om te zien hoe de samenwerking zich op de bouwplaats voortzet in het gedachtegoed vanuit de Bouwstroom Noord. Er is een team ontstaan met allemaal hetzelfde doel; betaalbare sociale woningbouw voor mensen in Noord-Nederland en dus ook in Assen. Dat we dit met alle partijen zo voor elkaar krijgen, daar mogen we trots op zijn.”

Tina Meijers, projectleider Wonen gemeente Assen voegt toe: “Fijn dat 36 huishoudens binnenkort een nieuw thuis hebben. Een toekomstbestendig en comfortabel appartement.”   

Voor jong en oud 

Het ontwerp is gemaakt door HJK Architecten. Het gebouw krijgt twee verschillende bouwhoogten. Het grootste gedeelte bestaat uit acht bouwlagen en het andere gedeelte uit vier bouwlagen.  

De appartementen zijn gelijkvloers, levensloopbestendig en geschikt voor jong en oud. Ze hebben twee slaapkamers, een woon/eetkamer, badkamer met inloopdouche en toilet en een apart toilet. Daarnaast heeft elk appartement een ruim balkon en een aparte berging op de begane grond. Uiteraard is er een lift aanwezig en een aparte stallingsruimte voor vier scootmobielen. 

Na de zomer beschikbaar voor huurders 

Met het bereiken van het hoogste punt, komt de ruwbouwfase tot een eind. De afbouw is al gestart, er wordt volop gemetseld, de eerste verdiepingen zijn al klaar. Het dak is al dichtgeplakt. En ook de afbouw, zoals het opbouwen van de wanden, stucwerk, installaties en het aanbrengen van het sanitair en het tegelwerk, in de appartementen gaat in volle vaart door. Als alles volgens planning blijft verlopen, dan worden appartementen na de zomer van 2024 opgeleverd . De woningen worden verhuurd via Thuiskompas.  

Over Bouwstroom Noord 

De Steiger is het eerste project dat Actium uitvoert binnen Bouwstroom Noord in samenwerking met Dura Vermeer. Bouwstroom Noord is een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties Wold & Waard, Lefier, Woonconcept, Actium en Woonservice en twee bouwbedrijven; Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. In juli 2021 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. Sindsdien zijn er flinke stappen gezet. Er zijn ruim 1150 woningen in ontwikkeling en er wordt volop gebouwd aan duurzame en betaalbare woningen. 

Laatste nieuws