Nieuwbouw in centrum van Beilen door Woonservice en Dura Vermeer

Op woensdag 13 december onthulden Rieja Raven, wethouder gemeente Midden-Drenthe, Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice en John Haverkort, directeur Dura Vermeer het bouwdoek voor de nieuwbouw in het centrum van Beilen. De onthulling is het officiële startsein voor de bouw van acht gezinswoningen en een appartementencomplex met 12 appartementen aan de Hekstraat en vier gezinswoningen aan de Molenstraat.

Sociale en middenhuur

De woningen komen in het centrum, omringd door verschillende voorzieningen zoals winkels en scholen. Dit zorgt voor een ideale woonomgeving. De gezinswoningen aan de Hofstraat en Molenstraat zijn sociale huurwoningen. De appartementen worden aangeboden voor de middenhuur.

Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice, benadrukt het belang van deze diversiteit: “We zijn blij dat we op deze a-locatie in Beilen meer sociale huurwoningen voor gezinnen kunnen bouwen. En dat we met het appartementencomplex ook voorzien in de behoeften van hen die niet willen of kunnen kopen en niet in aanmerking komen voor sociale huur. Zo creëren we in het hart van Beilen een levendige en toegankelijke woonomgeving voor iedereen.”

Slimmer en betaalbaar bouwen dankzij Bouwstroom Noord

John Haverkort, directeur Dura Vermeer: “Bouwstroom Noord bundelt kennis en kunde om de nieuwbouwproductie te optimaliseren en versnellen voor Noord-Nederland. Samen bouwen we slimmer, efficiënter én betaalbaar. En het werkt, want dankzij dit proces kunnen we aan de slag met weer een diversiteit aan woningen. Nu in Beilen.”.

Einde bouw Woonservicezone is in zicht  

De bouw van de woningen en het appartementencomplex aan de Hekstraat (Jade B) is de laatste fase binnen de Woonservicezone. Binnen deze zone zijn in de afgelopen jaren 12 twee-onder-een-kapwoningen (Jade C), woonzorgcentrum Spectrum en ontmoetingscentrum De Karspelhof (Jade A) en 13 levensloopbestendige woningen, met de omgebouwde voormalige kleuterschool De Beilerkorf (Jade D) gebouwd. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in het najaar van 2024 opgeleverd.


Unieke samenwerking

Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en twee bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd.

Laatste nieuws