Assen: Noordermaat

Woningcorporatie Actium en Trebbe starten in september 2023 met de bouw van 32 appartementen en 8 studio’s op de voormalige locatie van Noordermaat aan de Groen van Prinstererlaan in Assen. Beide partijen werken samen aan dit project vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord.

Noordermaat in Assen

Opdrachtgever

Bouwer

Architect

Locatie

status

Actium

Trebbe

Martini Architekten

Assen

Gestart

Wat gaat er gebouwd worden

De appartementen hebben twee slaapkamers en een woon- en keukenruimte. De studio’s hebben een slaapkamer en een woon- en keukenruimte. Er is een lift aanwezig in het appartementencomplex, en dat maakt dat de appartementen en studio’s toegankelijk zijn voor jong en oud. De 32 appartementen en 8 studio’s zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Het L-vormige gebouw telt vier bouwlagen. De appartementen worden duurzaam, mede door toepassing van triple glas, zonwering en balansventilatie. Bij normaal gebruik van elektriciteit is de energierekening laag.

Een deel van de woningen wordt regulier verhuurd via Thuiskompas. Een ander deel is beschikbaar voor bewoners die ondersteuning nodig hebben. Deze woningen worden verhuurd door Stichting Cosis en het Leger des Heils.

Kenmerken

Appartementen

  • twee slaapkamers van 13 m2 en 7 m2
  • woon- en keukenruimte van 27m2 
  • PMC 4
  • Duurzaam

Studio’s

  • één slaapkamer van 10 m2 
  • woon- en keukenruimte van 21 m2
  • Duurzaam

Elk appartement en iedere studio krijgt een aparte berging van minimaal 5 m2. Ook komt er een aparte ruimte waar scootmobielen gestald en opgeladen kunnen worden.

Eerste Bouwstroom Noord project van Actium en Trebbe

Noordermaat is het tweede project dat Actium uitvoert binnen Bouwstroom Noord. Het is het eerste project in de samenwerking Actium en Trebbe. Daarnaast is het voor Trebbe het eerste hoogbouwproject binnen de Bouwstroom.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Actium of Trebbe.

Laatste nieuws