Leek: Sleutelbloem

Vanuit Bouwstroom Noord ontwikkelden Wold & Waard en Dura Vermeer in Leek 12 nul-op-de-Meter mwoningen. Deze 12 woningen hebben twee slaapkamers op de etage. De twee blokken sociale huurwoningen vormen één geheel met nog vier 2-onder-1-kap woningen. Deze zijn bestemd voor kopers.

Het zijn de eerste woningen die vanuit Bouwstroom Noord gerealiseerd werden. De nieuwe bewoners kregen in in oktober 2022 de sleutel van hun woning.

Foto van bouwfase van woningen aan de Sleutelbloem in Leek

Opdrachtgever

Bouwer

Architect

Locatie

status

Wold & Waard

Dura Vermeer

4D Architecten

Leek

Opgeleverd

Duurzaam en comfortabel

Alle woningen zijn nul-op-de-meter. De woningen zijn energiezuinig en wekken (via zonnepanelen) jaarlijks gemiddeld net zoveel energie op als er wordt verbruikt. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond en op de verdieping. Een warmtepomp zet warmte in de buitenlucht om in bruikbare energie voor het verwarmen van de woningen en warm tapwater. Het ventilatiesysteem in de woningen maakt gebruik van warmte terugwinning. Dit betekent dat de opgewekte warmte deels nogmaals wordt benut. Verder is er extra isolerend dubbel glas en de isolatiematerialen van vloeren, wanden en het dak hebben een hoge isolatiewaarde.

Kenmerken

  • Gebouwd in twee blokken van zes woningen
  • 4 hoekwoningen, 8 tussenwoningen
  • Woonkamer met open keuken
  • Twee slaapkamer, badkamer en technische ruimte op de verdieping
  • Eigen tuin, terras en buitenberging
  • Nul-op-de-meter
  • Gasloos

Eerste Bouwstroom Noord project

Deze 12 woningen zijn de eerste woningen die vanuit de samenwerking in Bouwstroom Noord zijn gerealiseerd. Lees meer informatie over de start van deze samenwerking in het nieuwsbericht.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Wold & Waard of Dura Vermeer.

Laatste nieuws